Thursday, October 30, 2008

thursday afternoon in orange office ...

khamis... 311 pm .. edwh orange office

hari tok sekdala busy gilak.. keja pun sekda yang heavy.. so ilekk 2 jak la.. lagipun bos2 sekda kat ofis .. so tok la masa nak bersenang lenang.. bila gik nak bersenang lenang nak..

aoklah.. marek aku receive kad kawen kawan aku.. kira member rapat juak la.. tapi sik la serapat member pompuan.. sebab member aku tok lelaki.. dah nak kawen dah kawan aku sorang tok.. namanya alem.. nya nak kawen 30 Nov tok.. kawen dengan orang seremban.. sik lama gik menamatkan zaman bujang la kawan aku tok.. sik blh la aku nak tepon nak ngaco2 nya gik... marah jak bini nya kelak..
so bila2 di pk2 balit.. rupanya dah meningkat dah umur kita2 tok.. rami kawan2 aku yang sama sekolah dolok menamatkan zaman bujang dak nya tahun tok... bulan 11 tok ajak ada 3 orang schoolmate aku yang kawen.. tok yang aku tauk.. belum gik yang aku sik tauk.. yang menamatkan zaman bujang tahun tok pun dah berapa orang... tahun depan sik tauk gik.. maklumlah masing2 umur dah 25.. tahun depan dah masuk 26.. tapi aku rasa cam perange masih juak sama cam sekolah dolok.. ada la berubah sikit.. tapi perange zaman sekolah dolok tetap ada mun bertemu reunion dengan geng2 sekolah dolok..
di jadikan cerita.. aku ada cerita sensasi dah hangat tentang best fren aku.. heheh.. berita tok kira aku baruk tauk juak .. sebab apa.. kawan aku tok perahsia orang nya bila bab2 berkaseh tok...
last nite kawan aku anim msg aku.. "mem, mk orang g makan piza tok .. butet belanja.. i dgn shila"
yalah i balas balit.. "sho.. kira bertuah u mem dapat di cia butet.. makan doa selamat u pastok butet belanja"..
dah ya tek.. ya kawan i anim tok msg agik, ya nya madah "mem, berita gembira.. butet nak bertunang aih.. boleh tahan juak mbiak ya mem.. mak nya madah i tek.. mun sik butet ya sik maok madah i mem.."
sik la i balas msg kawan i anim tok tek.. i pk nya main2 ngan i.. kawan i anim tok nang suka berplente kedak ya..
lepas ya si anim miscall i.. i tauk la retinya.. mun miscall ertinya call balit.. sik i call back daknya...
dahya kawan i shiela gik miscall.. sik juak i call balit.. malas i nak call sidak balit....
dah ya si tua ija butet tok gik miscall siap berik msg gik.. call aku balit lok..
aku dah tauk gilak pe'el kawan2 aku tok.. nang suka nak nyuruh aku call back.. mentang2 aku keja telekom dak nya ingat aku dapat line free ka.. sik lah bayar call dak nya..
dalam ati aku pun madah.. eh butet.. sik pian aku nak melayan kerenah kitak orang nak call back..
jadi oleh kerana miscall kawan2 aku tok tek sik di layan.. jadi si butet tok anta msg.. kira misteri la.. padah butet tek "brita bait".. aku pun reply la balit.. kira aku sombong la dengan daknya tek.. aku jawab la sms butet ya balit... "mun ada berita bait, kau la call aku.. sikkan la aku pulang nak call ko balit.. ish ish.. x patut x patut.." kakya si butet tok pun jawab la balit.. "sik boh jak" kira merajuk la tek.. bajet aku kan call nya balit la tek... malas aku nak call...
yalah.. pagi tok tek aku dapat mesej dari kawan aku nama anim ya tek.. panjang juak la kira msg nya.. anim madah.. "boleh tahan juak si butet ya mem.. 2hb 11 tok nya tunang.. tinggal i sorang gik tok mem.." si anim tok dah bingung dah .. ne ndak bingung.. tinggal nya sorang gik belum berkomitmen.. member2 aku lain dah deras dah.. ada yang dah beranak pinak.. tinggal nya sorang gik masih nak carik yang steady.. heheheh
jadi aku selidik la dari anim tok tek cita si butet ya.. adala aku nanyak ngan si anim.. sapa gerek butet tok tek.. camne orang nya.. ada sik si butet ya ngeso gambar gerek nya..
ya anim madah.. ada butet ngeso muka gerek nya.. dolok bukan main berahsia gik butet ya.. mun kamek orang nak tauk pasal gereknya mesti nya madah belum tiba masanya... rasa artis rasa.. sak ati juak kamek orang.. heheh.. yalah lawak cita butet tok..
banyak gik la cita anim tentang butet ya tek.. butet ya sempat gik anok anim ya madah.. "kau tok suka na ngorek rahsia aku.. mun jane sekdanya ngorek detail2 camtok.. ya aku sik suka nak bercerita ngan kau" hehehhe.. ada juak masuk nama aku..
yalah cita butet tek.. hujung minggu tok bertunang nya.. haha.. geram juak aku ngan butet tok sebenarnya.. sanggup nya berahsia ngan kamek orang.. mun kamek orang nanyak sapa gereknya nak.. mesti nya madah .. "gerek ku orang biasa jak..." kedong kamek orang tok bergerek ngan orang luar biasa.. butet butet.. lamak dah sik temu ngan butet tok.. mun nemunya aku nak ngetok palaknya... geram ku..
apa pun.. aku ucapkan tahniah dengan butet.. aku harap jodoh nya dengan lelaki pujaan hatinya berpanjangan dunia dan akhirat.. amin..

2 comments:

butet said...

aduh eh..panjang na crita ko tentang kmk org owh..

lady sue rauf said...

hehehe... aku nang suka cita pasal kitak orang.. boring ku sekda bahan cita.. ko dah sik dekat ngan aku agik k anok.. heheheh